Naisjuhtide TOPi võitja: üksi ei juhi keegi

25. august 2008, 10:26

Eelmise aasta majandusnäitajate põhjal
edukaim naisjuhiga ettevõte Ecometal kasvatas aastaga käivet üle kahe korra ja
kasumit poole võrra.

Naisjuhtide TOPis esikoha võitnud Ecometali juht Marja Kiristaja ei rõhuta oma juhipositsiooni. "Teen ainult oma igapäevast tööd, ilma hea meeskonnata ei saaks midagi juhtida,“ ütleb ta ennast saavutuste suhtes tagaplaanile asetades. "Tööd ma teen küll, laohoidja omast kuni finantsini välja. Aga Ma ei pea ennast üldse juhiks. Meeskond on oluline. Mina teen eelarved, mina kinnitan. Kui on vaja kedagi lahti lasta, siis lasen lahti. Aga üksinda ei juhi keegi midagi, meeskond peab olema, ja meil on väga hea meeskond,“ ütleb Kiristaja.

Pingereas teise koha saavutanud OÜ Baltman juhataja Maire Milder leiab, et juhi töös on olulisim oskus võtta vastutust ning olla võimeline töötajaid inspireerima. Hea juht peab Milderi sõnul kindlasti oskama võtta vastutust ning olema võimeline inimesi inspireerima. "Võib-olla on mul olnud selle võrra kergem toime tulla, et need kaks on asjad, mida mulle teha meeldib,“ märgib ta.

Edetabeli kolmas, Talwest Grupp OÜ juhatuse liige Lilija Peets ütleb, et edu on saavutatud väheste riskide, järjekindluse ja kaastöötajatega. "Oleme püüdnud säilitada omanäolist kauba nomenklatuuri ning pannud erilist rõhku teenindamise kvaliteedile. Sellele on kaasa aidanud kõik otsesed kaastöötajad – leian, et edukaks saamise juures on väga oluline hea meeskonnatöö.“

Naisjuhtide TOP ilmus 25. augustil Äripäeva kuukirjas Juhtimine.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. September 2008, 11:54
Otsi:

Ava täpsem otsing