Kaupmeestelt oodatakse ausust

Anne Oja 26. august 2008, 00:00

"Mul ei ole Janek Kalvi (Liviko juht - toim) kommentaarile midagi lisada," ütles Erm. "Jääb meilgi ainult loota, et kaupmehed oma sõna ehk lepinguid peavad. Muuseas, niisugune kokkuostmine on toiminud iga aktsiisitõusu eel."

Janek Kalvi rääkis möödunud nädalal aripaev.ee-le, et viinaralli pani tootjad raskesse seisu. Juunis võeti kaupa ohtralt krediiti, kuid tootjal tuli aktsiisimaks deklareerida ning tasuda 15. kuupäevaks. Samas on reaalne oht, et majanduslanguse tingimustes satuvad mõnedki väiksemad poodnikud makseraskustesse või lähevad lausa pankrotti.

Kaupmeeste viinaralli tulemusel tekkis mitmetele alkoholitootjatele aktsiisimaksu võlg. Möödunud nädala lõpu seisuga moodustas Offex Groupi ligi 2,7 miljoni kroonisest maksuvõlast lõviosa just aktsiis - 1,9 miljonit krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:41
Otsi:

Ava täpsem otsing