Pilootidest fondijuhid naasid Balti turule

Agnes Ojala 26. august 2008, 11:45

Investeerimisnõu andva veebilehe Twoship
omanikud, kaks endist sõjaväepilooti Johan Ginyard ja Thomas Larsson, on pilgu
Balti börsidele pööranud.

Pilootidest fondijuhte Baltikumi heitlik majandusseis muretsema ei pane. Oma viimases pensionifondi muudatuses vahetati välja seal olnud Didner Gerge’i India fond Danske panga Balti fondi vastu, kirjutas di.se.

„Vahetame Uppsalas tegutseva Didner Gerge’i ning nende Nordea kolleegide India fondi välja,“ kirjutasid piloodid kodulehel, „ning sisse tulevad taanlased oma fondiga Baltic Fund ja Morgan Stanley fondiga Emerging Marketst Debt.“

Vaatamata muudatustele, on Twoshipi pensionifond siiski ettevaatlik. 55% selle varadest on Rootsi investeerivas Simplicity fondis Likviditet. Suuruselt teine osa, 20%, on nüüd Danske Balti fondis, mis on aasta algusest langenud 24,8%. Kolmandal kohal on Morgan Stanley fond Emerging Markets Dept ja väikseim osa on SEB Internetfondi all. Ka viimane on sel aastal palju kannatanud, olles väärtusest kaotanud 20,3%.

Twoshipi pensionifond on sel aastal kukkunud 6%, fondi loomisest 2000. aastal on aga investeeringu väärtust kasvatatud 287%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. August 2008, 12:24
Otsi:

Ava täpsem otsing