LHV: Saku tulemused olid väga korralikud

Hille Tressum 27. august 2008, 17:50

LHV analüütiku Sten Pisangi sõnul olid
olukorda arvestades Saku Õlletehase avaldatud poolaasta majandustulemused üle
ootuste korralikud.

„Saku tulemused olid üldist olukorda arvestades üsna korralikud ning kergelt isegi ületasid meie ootuseid,“ vastas LHV analüütik Sten Pisang aripaev.ee küsimusele, kas börsilt lahkuva Saku Õlletehase II kvartali majandustulemused vastasid ootustele.

„Teise kvartali käive kasvas aastaga 2,2% ning ületas meie ootuseid 5,1%. Kulude poole pealt olid kauba ja toorme kulud kergelt suuremad kui ootasime, kuid see-eest olid muud tegevuskulud ja tööjõukulud väiksemad ning see avaldus 8,6% prognoositust suuremas ärikasumis. Vaatamata sellele, et kasumid absoluutnumbrites olid väiksemad kui aasta tagasi, on kasumlikkus püsinud siiski üsna korralikul tasemel,“ märkis Pisang.

Analüütiku sõnul näitas tugevat kasvu siidri müük, mis on aastaga sisuliselt kahekordistunud ning õllemüügi 8,3% kasvu võib samuti heaks pidada. Teisalt on jookide hulgimüük, mis annab kolmandiku kogu tuludest, aastaga 15% kukkunud. „Kokkuvõttes võib öelda, et Saku on vaatamata jahtuvale majandusele suutnud näidata korralikke tulemusi,“ märkis analüütik.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2008, 08:29
Otsi:

Ava täpsem otsing