Reede 2. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

EAS paneb innovatiivsetesse ideedesse sadu miljoneid kroone

Hille Tressum 29. august 2008, 10:20

EAS hakkab toetama uuenduslike
turismitoodete ideid. Turismitoodete arendamise väikeprojekte toetab EAS 100
miljoni krooniga ning suuremaid projekte 300 miljoni krooniga.

„Tootearendus on teeninduse kvaliteedi kõrval üks tähtsamaid teemasid Eesti turismile,“ sõnas EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. „Uudsuse võlu on lühiajaline. Külastajale tuleb anda põhjus siia tulla veel teist ja kolmandat korda ning miks mitte ka igal aastal. Eriti puudutab see naaberriikide turiste, kes Eestit korduvalt väisavad ning annavad ka lõviosa turismituludest,“ lisas Mutso.

Turismi tootearenduse toetamise eesmärgiks on suurendada välisturistide huvi Eestit külastada, pikendada külastusaega ning tõsta seeläbi Eesti kui reisisihi rahvusvahelist konkurentsivõimet.

Turismitoodete arendamise väikeprojektide programmiga toetatakse erihuvidel põhinevate, aktiivse puhkusega seotud või muude väikesemahuliste turismiprojektide arendamist. Toetuse minimaalne suurus projekti kohta on 1,5 miljonit ja maksimaalne 5 miljonit krooni, omafinantseering peab moodustama vähemalt 50 protsenti toetatavatest kuludest. Väikeprojektide toetuse taotlusi võetakse vastu jooksvalt kuni eelarvemahu täitumiseni.

Turismitoodete arendamise programmiga toetatakse suurprojekte ehk investeeringuid rahvusvaheliselt huvi äratavatesse turismiobjektidesse, näiteks teemaparkidesse ning rahvuslikul eripäral ja traditsioonidel tuginevatesse atraktsioonidesse. Toetuse minimaalne suurus projekti kohta on 30 miljonit ja maksimaalne 50 miljonit krooni, omafinantseering peab moodustama vähemalt 70 protsenti toetatavatest kuludest. Toetusetaotluste esitamise lõpptähtaeg on 25. märts 2009.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. August 2008, 10:20
Otsi:

Ava täpsem otsing