Guns N' Roses avaldamata laulude lekitajat ähvardab vangla

29. august 2008, 21:08

Üheksa valmimata albumilt lekkinud laulu
oma muusikablogis üles pannud meest ähvardab kuni kolm aastat vangistust ja 250
000 dollarit trahvi.

Kui viis FBI agenti Kevin Cogill`ile tema Culver City koju järgi tulid, oli see märgiks uuemast relvast meelelahutustööstuse sõjas piraatluse vastu: kuriteosüüdistusest ajaviite-piraatide vastu, kirjutas täna Los Angeles Times. Ligi kakskümmend aastat tagasi üliedukas olnud rokkbändi viimast plaati on küpsetatud juba üle kümne aasta ja valmimist pole näha.

Cogill pani teadmata allikast hangitud üheksa lugu oma blogis üles juunis ning sait jooksis huviliste rohkusest kokku. Lood olid kättesaadavad kuulamiseks, kuid mitte allalaadimiseks. Bändi juristide kaebuse järel võttis ta lood mõne tunni pärast võrgust maha. Kolmapäeval sai ta esimese California elanikuna süüdistuse kolm aastat vana seaduse järgi, mis keelab autorikaitsega hõlmatud tööde levitamise võrgus enne nende avaldamist. Cogill (27) võeti kolmapäeval vahi alla, kuid vabanes 10000 dollarilise kautsjoni vastu. “Loodan, et ta mädaneb vanglas,” ütles G N`R endine soolokitarrist Slash, ”/…/ kui keegi läheb ja varastab midagi, siis see ongi vargus.”

USA heliplaadiassotsiatsioon on kaua võidelnud piraatlusega tsiviilhagide abil. 2005. aasta seadus andis neile uue löögirelva: kriminaalsüüdistuse võimaliku range karistusega neile, kes levitavad enne ametlikku avaldamist kasvõi ühte lugu. Seni on seadust kasutatud põhilistelt suurte piraatlusevõrkude halvamiseks.

Guns N' Roses album "Chinese Democracy" on töös juba 1990ndatest aastatest ning töö lõppu ei paista, bänd ise on tegelikult ammugi laiali läinud. Süüdistatav Cogill on ise endine plaadifirma Universal Music töötaja. G N`R-iga töötav Geffen Records kuulub Universalile. “Mida kauem plaadi detailide kallal nikerdada, üritades midagi imelist valmis saada, seda suurem on tõenäosus, et materjal lekib internetti,” kirjutas mees Geffenile. Tema sõnul ootab plaati müügiedu hoolimata lekkest, kui tegu on hea plaadiga, mida see tema arvates ka on.

FBI ja bänd ise on tundnud eelkõige huvi lugude algse lekitaja isiku(te) vastu, kuid Cogill pole sellele küsimusele vastanud. Asjas teevad võimudega tihedat koostööd ning aitavad uurimisele kaasa muusikatööstuse palgatud juristid. Samuti tervitas muusikatööstus valjuhäälselt Cogilli arreteerimist. Kriitikute arvates on aga mõned lood ebaseaduslikult avaldanud fännide vangipanek täiesti kohatu.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. August 2008, 21:08
Otsi:

Ava täpsem otsing