Luman: nutavad ja halavad vaid rumalad!

Mariliis Pinn 29. august 2008, 09:56

Kaubandus-Tööstuskoja juht Toomas Luman ei
mõista nuttu ja hala Eesti majanduses. Kes võtsid üleliigseid riske ja tegid
ebamõistlikke otsuseid, on tema arvates ise süüdi, kirjutas Tänavsuu oma
ajaveebis.

Toivo Tänavsuu intervjuu Eesti Ehituse suuromaniku Lumaniga:

Õhk on paks nutust ja halast Eesti majanduse tervise üle.

Mind paneb see ausalt öeldes imestama. Kes tahab ära kolida, kes end üles puua! Kes kaevab pommivarjendeid, kes kraabib juba mulda peale. No kurat, pole võimalik olla ettevõtluses, kui arvad, et kogu aeg on ainult kasv!

Millest selline hala tuleb?

Aga loe lehti! Kõik nutavad! Kaks päeva on lehes arutatud, kui vinge mats tuleb rahandusministeeriumi majandusprognoosist. No kurat, sõbrad, esiteks on see kõigest prognoos. Seal on selgelt sees, nagu soomlased ütlevad, virhemarginaali. Kui suur see on, me ei tea, kuid juba peame matuseid ja kraabime endale mulda peale.

Suur osa majanduse tagasiminekust tuleneb ehitus- ja kinnisvarasektori kukkumisest. Kuid mina toimetan selles sektoris ja ei näe nutuks vähimatki põhjust! Eks nutavad ja halavad rohkem need, kes on ise teinud äärmiselt rumalaid finantsmajanduslikke otsuseid, võtnud ülemääraseid riske, ei suuda nüüd oma kohustusi täita ja nüüd on justkui keegi teine süüdi.

Kuidas Eesti Ehitus rasked ajad üle elab?

Meil saab tuleval aastal 20 aastat täis ja me oleme kaks korda varem vee alt läbi käinud. See on täiesti normaalne, selleks peab olema korralik bilanss ja omakapital, suhted paigas, ei tohi olla ülemääraseid riske ega kohustusi, mida ei jõuaks tagasilöögi ajal ühelgi juhul sajast teenindada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. September 2008, 14:48
Otsi:

Ava täpsem otsing