Eelarvekriis lükkas raskete valikutega kimpus valitsuse ränka ajahätta

Mariliis Pinn 01. september 2008, 07:47

Valusad valikud 2009. aasta eelarves tuleb
valitsusel vastu võtta lähema nädala jooksul, sest vastasel juhul võib
eelarvekava jääda esimest korda õigel ajal riigikogule üle andmata.

Kui nii peaks minema, rikuks valitsus põhiseadust, mis kohustab teda hiljemalt kolm kuud enne eelarveaasta algust esitama riigikogule riigieelarve eelnõu, kirjutas Postimees. Olukorda pingestab veelgi riigikogu töögraafik, mille järgi toimub kuu viimane istung 25. septembril. Eelnõusid tohib aga üle anda vaid täiskogu ees.

Kuklasse suruvad karmid tähtajad on võimuliidu poliitikutele väga hästi teada, Isamaa ja Res Publica Liidu esimehe Mart Laari sõnul ei ole valitsusel kuhugi pääsu ja karmid otsused tuleb kiirelt ära teha ja ta pidas pretsedendituks olukorda, kus vähem kui kuu aega enne eelarve esitamist pole täpselt teada isegi ministeeriumide piirnumbreid, mille põhjal oma eelarvet kokku panna. «Ka eelarve tehniline koostamine nõuab veel palju tööd ja aega,» sõnas endine peaminister.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2008, 07:47
Otsi:

Ava täpsem otsing