Hiigeltrahv Rahumaalt aitas Kruuda kasumisse

01. september 2008, 18:42

Kalev teatas Tallinna börsile, et ettevõtte
lõppenud majandusaasta kasum ulatus 113 miljonit kroonini. Ettevõtte aitas
kasumisse jõuda ära jäänud Kalevi ja Tere ostu-müügi tehing, mis tekitas
ettevõtte ostuhuvilisele Alta Capital hiiglaslikud kahjunõuded.

30. juunil lõppenud majandusaastal sai Kalev 1,335 mld krooni tulu, mida on 44% enam kui aasta eest. Puhaskasumiks teeniti aastaga kokku 113 mln krooni, kuid majandusaruandest nähtub, et tervelt 188 miljonit krooni saadi kasumit muudest ärituludest, mille taga on peaasjalikult toppama jäänud Kalevi ja Tere ostu-müügitehingu ärajäämine Rahumaa poolt juhitava Alta Capitali poolt.

Alta Capital pidi selle aasta mais ostma Kalevi toiduaineteüksuse ja AS Tere. Veebruaris tasus Alta Capital tehingu ostuhinnast ettemaksuna Kalevile ligi 93,9 miljonit krooni. Kuna ostja ei täitnud müügilepingust tulenevaid kohustusi, siis Kalev tasaarvestas nõude osaliselt ostja poolt tasutud ettemaksuga.

Nimetatud hüvitise summast 93,9 mln krooni tasaarvestavad pooled ostja poolt tasutud ettemaksuga ning ülejäänud 46,9 mln krooni tasub ostja müüjale hiljemalt 2008. aasta lõpuks.

30. juunil 2008. aastal taganes Kalevi ja Tere suuromanik AS Rubla 10.09.2007 Alta Capitaliga sõlmitud AS-i Tere aktsiate ostu-müügilepingust. AS Rubla on oma nõuded Alta Capitali vastu, sh saamata jäänud tulu ja tekkinud kahju hüvitamise nõude kokku summas 137,1 miljonit krooni, loovutanud AS-ile Kalev. AS Kalev pole saanud ärajäänud ostu-müügi tehingu eest Alta Capitalilt kahjunõude kogusummat.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2008, 17:32
Otsi:

Ava täpsem otsing