Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Uudised

ÄP 02. september 2008, 00:00

Türgi transpordiministeerium kehtestas rahvusvahelisi vedusid tegevatele autorongidele (veduk + haagis/poolhaagis) piiriületuspunktides uue korra. Kui välisriikide sõidukitel puudub CEMT veoluba, siis vähemasti veduk ja haagis või poolhaagis peavad uute nõuete järgi olema registreeritud samas riigis.

Autorongid, mille veduk ja haagis/poolhaagis on registreeritud erinevates riikides ning millel ei ole CEMT veoluba, ei tohi siseneda Türki alates eilsest, 1. septembrist.

Septembri lõpus toimub Tallinnas järjekordne ostujuhtimise aastakonverents. Sedakorda on konverentsi põhiteemaks kategooriajuhtimine. See on Balti riikides niivõrd uus distsipliin, et nimetatud valdkonda isegi ei õpetata veel üheski (rakenduslikus) kõrgkoolis. Konverentsil antakse põhjalik ülevaade nii ostude kui jaekaubanduse kategooriajuhtimisest. Korraldaja Illimar Pauli sõnul peaksid osalejad saama teada, mis on kategooriajuhtimine, milliseid kategooriaid ja kuidas juhtida, kuidas näeb välja kategooriajuhtimise protsess ja milline on sellest lähtuv lisaväärtus. Üritusel esinevad ettekannetega IFPSMi (International Federation of Purchasing and Supply) peadirektor Charles Holden, IGD vanemärianalüütik Carmel O'Brien, Ühendkuningriigi Valitsuse laste, koolide ja perede ameti kommertsgrupi asedirektor Melinda Johnson, AgustaWestlandi ostujuhtimise ja järelevalvedivisjoni direktor Giovanni Atti, Mercatori juhatuse nõunik jae- ja hulgikaubanduse, logistika ja tootmise alal Sreco Bukovec, PositivePurchasingu direktor Mark Hubbard ja Procter & Gamble'i võtmekliendihaldur Krister Tamm. Konverentsi veab Illimar Paul logistikaühingust.

Septembri eelviimasel nädalavahetusel toimub reisilaeval Victoria I juhtimiskonverents "Go Global". Konverentsi korraldajad noorteorganisatsioonist JCI Estonia loodavad üritusega inspireerida osalejaid mõtlema üleilmselt ja nägema arenguvõimalusi ka väljaspool Eestit ja nii suurendades Eesti ettevõtete ja majanduse konkurentsivõimet. Konverentsile oodatakse juhte ja ettevõtjaid Eestist ja kogu Euroopast. Konverentsil esinevad ettekannetega mitmete tuntud ettevõtete ja organisatsioonide loojad, juhid ja esindajad, teiste seas Bank St. Petersburgi nõukogu esimees Indrek Neivelt, IKEA kommertsjuht Daniel Waidzunas, videosõnavõtuga on kohal tuntud riskikapitalist Steve Jürvetson. Enda edulugudest räägivad Olympic Entertainment Group ja Absolut Vodka. Konverentsil peaks saama vastused küsimustele, kuidas viia enda äri rahvusvahelisele turule, mil moel tuua maailmas töötav äriidee siinsele turule, kuidas rahvusvahelises keskkonnas ellu jääda ning mida peaks tegema, et luua edukas rahvusvaheline meeskond.

Eilsest hakkas Kopenhaagenis ja Frederiksbergis toimima uus keskkonnasõbralik tsoon. Kõik üle 3,5tonnised linna sisenevad diiselsõidukid peavad vastama EURO 3 või 4 standarditele. Sõidukitel, mis ei vasta neile tingimustele, peavad olema mikroosakeste filtrid. Sissesõitu lubav dokument peab olema sohvril kaasas.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:42
Otsi:

Ava täpsem otsing