Advokaadibüroo Tark Co liitus Balti äriõiguse ühendusega

02. september 2008, 17:44

Kolm Eesti, Läti ja Leedu äriõigusbürood,
Tark Co, Loze, Grunte Cers ja Sutkiene, Pilkauskas Partners,
süvendasid koostööd ja lõid äriõiguse ühenduse TLS Alliance.

„Eelkõige meie kliendid, eriti väliskliendid võtavad kolme Balti riiki ühe turuna ja kui nad pöörduvad Tallinnasse või Vilniusesse, siis nad eeldavad, et üks büroo katab kolmes riigis nende vajadused,“ rääkis Advokaadibüroo Tark Co juhtiv partner Aare Tark aripaev.ee-le ning lisas, et see ongi põhjus miks ühendus loodi.

"Kuigi väljapoole paistame me ühtse turuna, on meil ikkagi erinevad jurisdikatsioonid, erinevad keeled ja kultuurid. „Ja selleks, et klient ei peaks kolmes väikses riigis eraldi teenust otsima on võimalik Tallinnast katta ka Riia ja Vilniuse probleemid.“

„TLS Alliance’i loomine on Tark Co, Loze, Grunte Cersi ja Sutkiene, Pilkauskas Partnersi aastatepikkuse tiheda koostöö loogiline jätk ja see saadab ka meie klientidele tugevama signaali meie lähedatest sidemetest,“ ütles Sutkiene, Pilkauskas Partnersi juhtiv partner Eugenija Sutkiene.

Tark rääkis, et siseriiklikult jääb kõikidel advokaadibüroode nimed samaks. „TLS Alliance näitab meie koostööd ühise brändi all,“ põhjendas Tark. Tema sõnul on muutus ka see, et Alliance hakatakse juhtima roteerumise põhimõttel erinevate büroode poolt ning esimesed kuus kuud on juhipost Tark Co käes.

Küsimusele, kas ühinemisest just praegu võib näha seoseid ka majanduse jahtumisega, vastas Tark, et ei seda see kindlasti ei ole.

TLS Alliance’i kuuluvad kolm advokaadibürood on nõustanud näiteks Balti riikide esimese Euroopa äriühingu (Societas Europaea, SE) loomist, liites kindlustusettevõtte Sampo Life’s Balti üksused üheks Euroopa ettevõtteks; sama protseduur viidi läbi ka kindlustusettevõtte Seesam puhul. Kolm advokaadibürood koordineerisid esimest Balti pangandussektori piiriülest liitumist, mis puudutas Põhjamaade ühe suurima finantsasutuse Danske Bank A/S ja Sampo Panga grupi üksusi.

TLS Alliance’i liikmed nõustasid ka Pohjola panga sisenemist Balti riikide turule ning Merko Ehituse reorganiseerimist. TLS Alliance viis koostöös rahvusvahelise advokaadibürooga Lovells LLP läbi uuringu energeetikasektori regulatsioonidest mitmetes ELi jurisdiktsioonides.

Kokku töötab TLS Alliance’i kuuluvates büroodes ligi 100 advokaati ja juristi. TLS Alliance’i ettevõtete 2007. aasta kogukäive oli üheksa miljonit eurot ehk 140 miljonit krooni.

Tark Co asutati 1991. aastal. Aastate jooksul on büroo teinud tihedat koostööd paljude juhtivate Põhjamaade, Euroopa ja USA advokaadibüroodega. Lisaks TLS Alliance’i kuulumisele teeb büroo strateegilist koostööd Põhjamaade juhtivate advokaadibüroodega, mille seas on Rootsi juhtiv äriõiguse büroo Mannheimer Swartling, Soome advokaadibürood Hannes Snellman ja Castrén Snellman ning teised juhtivad Rootsi ja Soome advokaadibürood.

Loze, Grunte Cers on enam kui 15-aastase kogemusega täisteenust pakkuv äriõiguse advokaadibüroo Lätis.

Sutkiene, Pilkauskas Partners loodi 2003. aasta alguses advokaadibüroo Jaskutelis, Sutkiene Masiokas reorganiseerimisel, mis oli USA advokaadibüroo Dermott, Will Emery esindus Leedu pealinnas Vilniuses.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. September 2008, 10:01
Otsi:

Ava täpsem otsing