Estravel: reisikorraldus Taisse toimub hetkel tavapäraselt

02. september 2008, 15:03

Estraveli kommunikatsioonijuht Mari-Liis
Rüütsalu ütles, et reisikorraldus Taisse toimub hetkel tavapäraselt,
kuid nagu välisministeeriumi rõhutab, tuleb olla ülimalt ettevaatlik ja
vältida Bangkokis suuri rahvakogunemisi, samuti pole otstarbekas liikuda
valitsusasutuste piirkonnas.

„Ei lennukompaniid ega reisikorraldajad, keda Estravel vahendab või edasi müüb, ei ole hetkel mingeid suuniseid andnud või võtnud mingeid meetmeid kasutusele,“ rääkis Rüütsalu reiside korraldamisest hetkel Taisse. „Estravel tegutseb vastavalt lennukompaniide ja reisikorraldajate ettekirjutustele,“ lisas ta.

„Pole hetkel teatanud ükski lennukompanii, et Taisse oleks lennud ära jäetud. Ühtegi ametlikku teadet pole selle kohta laekunud, et Tais on lennujaamad suletud,“ märkis kommunikatsioonijuht.

Rüütsalu ütles, et välisministeeriumi info, et Tai lõunaosasse ei soovitata reisida, on Estraveli kodulehel üleval. „Kui inimesel on sinna soov minna, siis me ei saa keelduda piletimüügist,“ lisas ta.

Rüütsalu sõnul on Tai peaminister Samak Sundaravej kinnitanud, et eriolukord kestab vaid paar päeva ja öist liikumiskeeldu ei rakendata.

Kommunikatsioonijuhi sõnul on Bankokis vaatamisväärsused, kauplused ja restoranid normaalselt avatud. "Seetõttu pole Soome reisikorraldajate andmetel hetkel põhjust reisiplaanide muutmiseks. Aga nii nagu välisministeeriumi teadegi rõhutab, tuleb olla ülimalt ettevaatlik ja vältida Bangkokis suuri rahvakogunemisi, samuti pole otstarbekas liikuda valitsusasutuste piirkonnas," rääkis ta.

"Samas on seal praegusel ajal ilmselt vähe eestlasi, kuna õige turismihooaeg pole veel alanud - juunist oktoobrini kestval pisut jahedamal mussoonperioodil sajab pärastlõunal tavaliselt nagu oavarrest, kuigi vihmahood kestavad korraga vaid tunni või kaks. Nii Eesti kui Soome reisikorraldajate pakettreisid Taisse algavad oktoobri lõpust - novembri algusest, mil Tais algab suhteliselt kõige vähem kuum periood, veebruari lõpuni kestabki seal turismi kõrghooaeg," selgitas Rüütsalu.

Ta lisas, et kui olukord peaks muutuma kriitiliseks, teevad ka reisikorraldajad vajadusel otsuse reiside ärajätmise kohta.

Rüütsalu sõnul on hetkel raport koostamisel, kui palju Eesti reisijaid hetkel Tais viibib.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2008, 17:58
Otsi:

Ava täpsem otsing