Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Vene meedia: Kirde-Eestis kuulutati välja ENSV

03. september 2008, 18:04

Vene meedias levib info, nagu oleks kaks
Venemaa piiri lähedal asuvat Kirde-Eesti talu kuulutanud välja ENSV.

"Ebaseadusliku kodanliku Eesti kirdeosas taastati nõukogude võim, /.../ taas loodi Eesti Nõukogude Sotsialistlik Vabariik, mis likvideeriti 1991. aastal hoolimata üleliidulise referendumi tulemustest," teatab Venemaa Peterburi ja Leningradi oblasti kommunistide veebileht.

Väidetavalt otsustas nõukogude korra taastada talunik Andres Tamm, kelle talu asub Eesti-Vene piiri lähistel, kirjutas postimees.ee.

Portaali andmetel saatsid ENSV väljakuulutanud talupidajad Peterburi kommunistidele kirja palvega aidata neil tugevdada taasloodud riigi institutsioone. Portaali andmetel koguvad ENSV taastajad praegu Kirde-Eestis allkirju Venemaale saadetavale pöördumisele, milles palutakse sõlmida vabariigiga vastastikuse abistamise ja sõpruse leping. Peterburi kommunistid lubavad selle dokumendi edastada Venemaa presidendile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. September 2008, 18:12
Otsi:

Ava täpsem otsing