Moody's muutis BIGi pikaajalise reitinguväljavaate negatiivseks

04. september 2008, 09:45

Rahvusvaheline reitinguagentuur Moody's
Investor Service teatas eile, et jättis Balti Investeeringute Grupi Panga ASi
(BIG) lühiajalised reitingud senisele tasemele, kuid muutis pikaajalise
reitinguväljavaate stabiilsest negatiivseks.

Moody's Investors Service'i kolmapäevase otsuse kohaselt jäi BIGi pikaajaline reiting tasemele B1 ja lühiajaline reiting tasemele not prime. BIGi finantstugevuse reiting jäi tasemele E+. Samas muutis Moody's pikaajalise reitingu väljavaate seniselt tasemelt „stabiilne“ tasemele „negatiivne“. Finantstugevuse reitingu väljavaade jäi jätkuvalt stabiilseks, teatas BIG börsile.

Moody'se kinnitusel on BIG näidanud viimastel aastatel kiiret kasvu, kuid üldine majanduse aeglustumine Balti regioonis ning sellega seotud tarbijate kindlustunde vähenemine avaldavad survet leibkondade üldisele laenude teenindamise võimekusele, mis omakorda võib mõjutada ebasoodsalt BIGi varade kvaliteeti.

BIGi juhatuse esimehe Targo Rausi kommentaar: "Reitingu väljavaate muutmine oli ootuspärane, kuna jahtuva majanduse tingimustes on rahvusvahelised reitinguagentuurid tänavu juba korduvalt muutnud Balti riikide reitinguid ja reitinguväljavaateid. BIG on oma pikaajalises strateegias varade kvaliteedi võimaliku langusega arvestanud ja hoidnud finantsjuhtimises konservatiivset joont.“

Balti Investeeringute Grupi Pank ASi bilansimaht ulatus 2008. aasta teise kvartali lõpus 2 699,5 miljoni kroonini, ületades aasta alguse bilansimahu 79,4 miljoni krooni võrra. BIG teenis teises kvartalis 40,5 miljonit krooni kasumit, mis on 24,1% rohkem kui eelneva aasta samal perioodil. Esimese poolaasta kasum kokku ulatus 89,2 miljoni kroonini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2008, 15:05
Otsi:

Ava täpsem otsing