Savisaar: Tallinn keedab riigist paksemat suppi

04. september 2008, 12:53

Tallinna linnapea Edgar Savisaar kiitis
pealinna majanduslikku seisu ning plaanipärast maksude laekumist, tõdedes, et
vaatamata mitte kõige helgemale ajale, on Tallinn omadega heal
järjel.

"Kui tekib küsimus, kuidas on võimalik, et ühes katlaosas saab teha paksemat suppi kui teises, siis ütlen, et saab," rääkis Savisaar raadio Kuku saates Linnatund. Linnapea sõnul on linnakassa jääk on praegu 450 miljonit krooni ja laenu, mida volikogu lubas võtta, pole välja võetud. "Ise arvestame, et aasta lõpus on kassajääk 300 kuni 400 miljoni krooni vahel. Tallinn on oma rahadega järjel,“ sõnas Savisaar.

Savisaare kinnitusel laekub maksude kogumine plaanipäraselt. Väga hästi laekub tulumaks ja maamaks; ainus, milles on tagasilööke, on trahvid. Viimane on linnapea sõnul tingitud palju tähelepanu pälvinud riigikohtu otsusest, millega keelati eraettevõttel väärteomenetluse korras karistada ühistranspordis piletita sõitjaid. Samuti läheb Tallinnal hästi linnavara müügiga.

Veel avaldas Savisaar muret seoses palkade kärpimise vajaduse ja kulude kokku tõmbamisega väikelinnade ja külade kohalikes omavalitsustes, kus selliseid asju raskemalt üle elatakse kui Tallinnas. „Pealinnas on töökohtadega alati parem lugu olnud. Tallinn on Eesti majanduse mootor olnud kogu iseseisvuse aja,“ nentis ta.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. January 2009, 10:55
Otsi:

Ava täpsem otsing