BÖRS: Aasia aktsiaralli jõudis Euroopasse

08. september 2008, 16:05

Aasiast alguse saanud aktsiaturgude ralli
jätkus võimsalt ka Euroopas, aktsiate käekäiku mõõtev Dow Jones Stoxx 600 indeks
rallis täna 3,9%.

LHV analüütik Mikk Taras kirjutas finantsportaalis, et ei maksa unustada - selle ralliga taastub kõigest eelmise nädala langus ja pikaajaline trend on endiselt allapoole. RCM varahalduse strateegi L. MacDonaldi sõnul tähendab Fannie ja Freddie riigistamine siiski finantssektori probleemide "lõpu algust". USA valitsuse samm peaks strateegi arvates andma tuge kõigile sektori ettevõtetele.

USA valitsuse plaan võtta piiramatuks ajaks Fannie Mae ja Freddie Mac riigi kontrolli alla on ajaloo suurim riigistamisprotsess. USA valitsus on arvamusel, et kahe eluasemelaenufirma riigistamine stabiliseerib olukorra kinnisvara- ja finantsturgudel. Kindlasti peaks ülevõtt alandama hüpoteeklaenude intressimäära, mis on positiivne märk kinnisvaraturule.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. September 2008, 00:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing