Jagomägi: Hooletud mõtlevad, et tulumaks peab alanema

08. september 2008, 11:44

Regio omanik ja juht Teet Jagomägi arvates
on inimesed, kes mõtlesid, et tulumaks langeb olenemata sellest, kas maailmas
tuleb kinnisvarakrahh või tuumasõda, ise hooletud oma asjade
planeerimises.

"Hetkel seda küll ei ole," märkis Jagomägi krahi või sõja kohta. "Kui maailm ümberringi näiteks kokku kukub, siis ei saa ju öelda, et ei, meil on tulumaksu alandamine kokku lepitud."

Jagomägi hinnangul on mõtteviisi küsimus, kui palju peab olema terve mõistusega ja arvestama, et saadakse ise hakkama, juhul kui asjad lähevad teistmoodi, või kui palju võib öelda, et minu eest peab hoolitsema riik. "Terve mõistusega inimene peaks mõtlema, et asjad ei pruugi ju alati nii minna, mida riik, valitsus või partei ütleb," oli mees veendunud.

Jagomägi ei mäleta, kas ja millal võttis Regio dividende välja, seepärast ei ole ka tulumaksu alandamine kunagi mõjutanud teda ega tema ettevõtmist. Jagomägi leidis pigem, et maksu langetamine Eestis on toonud kaasa selle, et rõhuv osa inimesi ei oskagi öelda, mis maksumäär hetkel on.

"Võib ju küsida, kas see oli meie süü, et Ameerikas tehti suurem jama kinnisvaraturul, mistõttu finantsturgudel toimub suurem jama, ja mille tõttu kaudselt kannatab kogu Eesti riigi majandus, mille tõttu aga otseselt kannatab meie riigi rahakott. Ei olegi otseselt süüdlasi. Olukord muutus. Ellu jäävad paindlikud," kuulutas Jagomägi.

Tema hinnangul jäävad varsti Eestis alles need välisinvestorid, kes ei tulnud siia otseselt rahalist võitu saama, vaid on siin sellepärast, et siin on näiteks targemad, nutikamad, efektiivsemad või elutervemad tegelased. "Minu arvates mõistlikele investoritele pigem meeldib, kui Eest riik suudab kehvadel aegadel kiiresti ümber orienteeruda," uskus Jagomägi. "Need, keda minu arvates vaja ei ole - kes tulid siia lihtsalt 4000 krooni palka maksma, mingu ära. Mida kiiremini lähevad, seda parem."


ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. September 2008, 07:43
Otsi:

Ava täpsem otsing