The Observer: Euroopa Las Vegase staatus läheb Eestile kalliks maksma

08. september 2008, 12:58

Meelelahutus ei ole esimene asi, millega
seostada Eestit. Samas on natuke rohkem kui miljonilise rahvaarvuga riigis
hasartmängud väga populaarsed, kirjutab Briti leht The Observer.

Endine Nõukogude Liidu liikmesriik hoopleb 139 kasiinoga. Eelmisel aastal valis Euroopa pokkeriajakiri Bluff Europe Tallinna kolme parema pokkerimängimise linna hulka.

Kasiinotööstus on Eestis kasvanud jõudsalt. Vähemalt 18 ettevõtet on Eesti turul tegutsemas, muutes riigi Euroopa Las Vegaseks. Olympic Entertainment Group, millele kuulub hinnanguliselt 45% Eesti kasiinoturust, näitab, kui entusiastlikult on kohalikud võtnud omaks uusi hasartmänguasutusi.
Edu on teinud Olympicu suuromaniku Armin Karu üheks Eesti rikkamaks meheks.

Samas kasiinode regulatsioon on Eestis praktiliselt puudunud. Valitsus on olnud nii huvitatud uutest ettevõtetest, et võimud on kasiinolubasid andnud välja, mõtlemata võimalikele tagajärgedele. Evli Securities’e meelelahutussektori analüütik Andres Kaljo märkis, et veel hiljuti sai igaüks avada Eestis väikse kasiino.

Kõige selle tõttu on täiskasvanud maksnud kallist hinda. 2004-2006. aastal läbi viidud uuringu järgi on umbes 6% täisealistest Eestis mängusõltlased ja 80% on proovinud mõnda hasartmängu, kaasa arvatud loteriimängu. Hasartmängusõltlaste arv on suurenenud viimase kahe aastaga 30%.

Nüüd on valitsus mõnevõrra hilinenult sunnitud arendama välja strateegia, et tegeleda probleemidega, mida reguleerimata hasartmänguturg on tekitanud.

Järgmisel aastal jõustub seadus, mis piirab kasiinode arvu, kuigi see suurendab samal ajal mänguautomaatide ja –laudade koondumist.

Eesti jätkab tõenäoliselt nö poissmeeste pidude lainel. Aga kui riik on sisenemas teravasse majanduslangusesse, tuleks meeles pidada, et sellistele poissmeestepidudele järgneb tavaliselt raske pohmell, märgib The Observer.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2008, 14:33
Otsi:

Ava täpsem otsing