Lehman Brothers lõpetas järsult USA aktsiate ralli

Annika Matson 09. september 2008, 23:48

USA suuruselt neljanda investeerimispanga
Lehman Brothersi aktsia kukus täna 45 protsenti, kui vastu taevast lendasid
läbirääkimised korealastega uue investori leidmiseks.

See uudis ehmatas kogu USA pangandussektorit. Samuti saatis nafta hinna langus viimase viie kuu madalamale tasemele miinusesse ka energiasektori ja kaevandusfirmade aktsiad.

Lehmani aktsia kukus sügavustesse pärast seda, kui kukus läbi plaan müüa osa pangast uuele investorile - Korea pangale Korea Development Bank. Lehman Brothersi aktia kukkus tehingu nurjumise uudise peale 45 protsenti, 7,79 dollarini, mis on aktsia suurim kaotus viimase 14 aasta jooksul. Firma jätkab uute investorite otsimist.

Lisaks ootavad Bloombergi küsitletud analüütikud, et Lehman teatab järgmisel nädalal 2,2 miljardi dollari suurusest kolmanda kvartali kahjumist. Teises kvartalis sai Lehman 2,8 miljardit USA dollarit kahjumit.

Laiapõhjaline Standard Poor's 500 indeks langes 3,4 protsenti 1224,51 punktini, mis on indeksi suurim päevane langus alates 2007. aasta veebruarist. Samas eile tõi USA valitsuse otsus osutada abikäsi firmadele eluasemelaenufirmad Fannie Mae ja Freddie Mac aktsiaturgudel suurima tõusu kuu jooksul.
Energiasektori firmad Massey Energy, Valero Energy ja Freeport- McMoRan Copper Gold kukkusid 9 protsenti.
Dow Jonesi tööstuskeskmine kaotas väärtusest 280,01 punkti ja langes 11 230,73 punktini. Nasdaq langes 2,6 protsenti, 2209,81 punktini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. September 2008, 16:57
Otsi:

Ava täpsem otsing