Euroopa Nõukogu sai vajalikud allkirjad Venemaa küsimuse tõstatamiseks

10. september 2008, 17:16

Pariisis täna koos olnud Euroopa Nõukogu
Parlamentaarse Assamblee (ENPA) poliitikakomiteel sai kokku vajalik hulk
allkirju, mis võimaldavad tõstatada Venemaa volituste küsimuse
sügissessioonil.

ENPA Eesti delegatsiooni esimehe Andres Herkeli sõnul on vajalike allkirjade kogumisest siiski keerulisem sügisel läbi viia Venemaa volituste peatamine, teatas riigikogu pressitalitud. "Paljud kolleegid vaatavad pigem jaanuari peale, kui on näha, kust ja kuhu on Vene väed Gruusiast viidud ning Assamblee ad hoc komitee on esitanud oma töökokkuvõtte," ütles Herkel.

Herkel rõhutas ka, et Venemaa enda ebakindlast positsioonist annab märku see, et nende delegatsiooni juhtivaid jõude Kossatšovi, Margelovit ja Slutskit ei olnud debati ajal näha. "Nad saadavad siis, kui ees on raskesti kaitstav probleem vaidlema teisejärgulised tegelased, nagu täna Markovi ja Babakovi," valgustas Herkel.

Poliitikakomitee pidas täna maha debati Gruusia-Venemaa konflikti teemal. Otsustati, et poliitikakomitee nimel teeb ENPA täiskogu istungil 2. oktoobril Strasbourgis kaasettekande komitee esimees Göran Lindblad Rootsist.

Debatil sõna võtnud poliitikakomitee aseesimees Kristiina Ojuland ja Herkel kritiseerisid teravalt Venemaa agressiivset käitumist oma väikeste naabrite suhtes, aga ka Euroopa Nõukogu nõrkust seda otsustavalt hukka mõista.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2008, 17:16
Otsi:

Ava täpsem otsing