Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Iraak palub peale Eesti jätkata vähestel

10. september 2008, 08:20

Eestist saab üks väheseid riike, mille
üksustel palub tuleval aastal oma kaardil seisvat võõrvägede lipurivi harvendav
Iraagi valitsus abistamist jätkata.

See oli põhiline sõnum, mille sai üleeilses telefonivestluses USA kolleegi Robert M. Gatesiga kaitseminister Jaak Aaviksoo. "Praegu vähendaks Iraagi valitsus oluliselt liitlaste arvu ja pöörduks väiksema hulga riikide poole ettepanekuga jätkata sõjalist missiooni nii kaua, kuni julgeolekuolukord seda nõuab," rääkis Aaviksoo Postimehele. "Ja Eesti oleks üks nendest."

Hoolimata sellest, et alates 2003. aastast, kui USA juhitavad koalitsiooniväed Iraaki läksid, on nii mõnigi riik sealt üksused välja toonud, on seal teenivate maade nimekiri siiani üsna pikk, ulatudes El Salvadorist Mongooliani. Nüüd tahab aga tänavu mitmeid märgatavaid edusamme teinud Iraagi valitsus oma rahvale näidata, et saab oma riigis korra ja julgeoleku tagamisega järjest enam iseseisvalt hakkama.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2008, 08:20
Otsi:

Ava täpsem otsing