Puuduv suitsuandur toob trahvi kaela

10. september 2008, 08:50

Tuleva aasta juulist on suitsuandur kõigis
majapidamistes kohustuslik ja selle puudumine ähvardab krõbeda trahviga. Praegu
on andurid olemas vaid kolmandikul Eesti peredest.

Päästeameti tuleohutuse järelevalve osakonna juhataja Kaur Kajaku sõnul tehakse enne järgmise aasta juulikuud inimeste seas kõvasti ennetustööd, kirjutas Postimees. Nõustamise ajal plaanivad nad teha 4000 kodukülastust, kus inspektorid räägivad anduri vajalikkusest, selle paigaldamisest ja tööpõhimõtetest.

Päästetöötajad ja inspektorid hakkavad andureid ka kontrollima – kõigepealt vaatab päästeamet üle olukorra kõigis vastvalminud hoonetes.

Järgmisel aastal, kui suitsuandur on juba kohustuslik, plaanib päästeamet külastada 3500 kodu üle Eesti. Kui ennetustöö ja varsti algava kampaania käigus ei ole inimesed endale andureid muretsenud, teevad inspektorid elanikule ettekirjutuse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2008, 08:50
Otsi:

Ava täpsem otsing