Andmekaitse inspektsiooni hakkab juhtima Viljar Peep

11. september 2008, 14:36

Valitsus kinnitas andmekaitse inspektsiooni
uueks peadirektoriks justiitsministeeriumi õigusloome ja arenduse talituse
juhataja Viljar Peebu.

"Viljar Peep on mitmete Eesti registrite isa, aga sellest võib Rein Lang pikemalt rääkida," tutvustas peaminister Andrus Ansip täna valitsuse pressikonverentsil justiitsministeeriumi haldusalas oleva inspektsiooni uut juhti.

Justiitsminister Rein Lang märkis, et andmekaitsjate praeguse juhi Urmas Kuke ametiaeg lõpeb 1. oktoobril. "Avalikul konkursil osalesid väga head kandidaadid ja parimaks neist tunnistati justiitsministeeriumi osakonnajuhataja Viljar Peep," sõnas ta.

Lang lisas, et Urmas Kukk oli andmekaitse inspektsiooni peadirektor väga rasketel aegadel, kui andmekaitse küsimused alles hakkasid üles kerkima. Ministri sõnul sai Kukk oma tööga hästi hakkama. "Tänan teda ja soovin edu edasisteks väljakutseteks," ütles Lang.

Aasta algul, kui riigikantselei uut esiandmekaitsjat otsima hakkas, seisis pikas nõudmiste loetelus, et uus juht peab olema intellektuaalselt võimekas, orienteeritud riigi huvidele ja laitmatu reputatsiooniga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2008, 14:36
Otsi:

Ava täpsem otsing