Mänd: tarbimismaksude suurendamine on lubamatu

Liis Kängsepp 11. september 2008, 13:17

Rahvaliitlase ja riigikogu
rahanduskomisjoni aseesimehe Tarmo Männi hinnangul näitab valitsuse eilne otsus
suutmatust riiki kriisist välja tuua, vahendas Rahvaliit pressiteates.

Männi hinnangul näitab valitsuskabineti eilne otsus tahet iga hinna eest valitseda, jättes tähelepanuta ettevõtluse elavdamise ja inimeste toimetuleku võime.

„Valitsuse eelarvepoliitika ja soov iga hinna eest täita ebareaalseid valimislubadusi on viinud riigi majanduslanguseni,“ ütles Mänd ja lisas, et eilsed otsused kinnitavad valitsuse jätkamist endisel kursil.

„Valitsus ei arvesta rahva toimetuleku võimega ning unustab, et riik on rahvale, mitte vastupidi,“ lausus Mänd. „Praeguses majandusolukorras on täiesti vale tõsta käibemaksu, sest see suurendab inflatsiooni veelgi ja toob kaasa kodumaise nõudluse vähenemise, mis ongi viinud majanduslanguseni.“ märkis Mänd. „Majutusasutuste käibemaksu tõstmine on lubamatu, sest see seab löögi alla suure osa ekspordist ning annab tagasilöögi turismindusele kui sisemajanduse kogutoodangus osatähtsuselt olulisele valdkonnale,“ lisas ta veel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2008, 17:10
Otsi:

Ava täpsem otsing