Venelased kutsuvad Eesti teadlasi kahtlasele konverentsile

Mariliis Pinn 11. september 2008, 08:13

Vähemalt üks Eesti teadusasutus on saanud
kutse oktoobris Peterburis toimuvale kõrgtehnoloogiakonverentsile, mille
korraldajad lubavad arutada ka Venemaa ja NATO eelseisva sõja küsimusi.

Kuues rahvusvaheline teaduskonverents «Kõrgtehnoloogia tööstuses: uuringud, arendustöö ja rakendamine» peaks Peterburis aset leidma 16.–18. oktoobril, kirjutas Postimees.

Eestisse saadetud kutse kohaselt korraldavad seda Vene Teaduste Akadeemia atmosfäärioptika instituut, Venemaa presidendi asjadevalitsuse kaupade hangete ettevõte, Venemaa fundamentaaluuringute fond, Tomski polütehnikainstituut, Peterburi riiklik merekommunikatsioonide ülikool, Balti riiklik tehnikaülikool Voenmeh ja mitmed teised nimekad asutused.

Samas kutses reklaamitakse aga ka mitmeid eelseisvaid konverentse Teise maailmasõja ajaloo õppetundidest, NATO ja Euroopa Liidu laienemise geopoliitilistest ja geoökonoomilistest tagajärgedest Venemaa julgeolekule ning rahvusvahelise õiguse teooriast ja praktikast.

Akadeemik Endel Lippmaa, kellele Postimees kutse teksti tutvustas, leidis, et tegemist on üsna avalikult luureiseloomulise ettevõtmisega, mille eesmärk on sõlmida välismaa teadlaste seas uusi kontakte ja hankida informatsiooni. «NATO riigi teadlased ei tohi potentsiaalse vaenlasega koostööd teha,» hoiatas Lippmaa.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2008, 08:13
Otsi:

Ava täpsem otsing