Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Pindmaa: hinnatõusudega vaesustame oma riiki ja rahvast

12. september 2008, 11:27

Endine lihatööstur ja nüüdne hotelliärimees
Aigar Pindmaa ütles, et tema kui ettevõtja ei saa suhtuda valitsuse
maksutõusukavasse positiivselt, sest iga maksutõus halvendab olukorda
ettevõttes.

„Maal annab käibemaksumäära tõus väiksematele hotellikohtadele hoobi, mis tähendab, et peame leidma kusagilt 13 protsenti lisasissetulekut, et säilitada vähemalt tänane olukord,“ selgitas Pindmaa. See tähendab Pindmaa hinnangul, et võrreldes teiste riikidega on nad kas just konkurentsist väljas, aga pandud raskesse konkurentsiolukorda. „Investeeringute tegemine äärealadel muutub sisuliselt võimatuks,“ nentis ärimees.

Töötuskindlustusmaksu määra võimaliku tõstmise kohta arvas Pindmaa, et praegu on olemas töötuskindlustuse kassas selline reserv, mis tuleks pigem ära kasutada ja siis vaadata, mis edasi saab.

Gaasiaktsiisi tõstmisest rääkides rõhutas Pindmaa, et iga energiakandja hinna tõstmine ükskõik millises määras tähendab pikaajalisi tagajärgi, millega seoses kallineb kõik - nii restorani- ja hotelliteenus kui ka paljud teised, mis gaasienergiat kasutavad. „See tähendab seda, et ka inimese igapäevane toasoe läheb kallimaks,“ ütles ta. „Ja raha saab ta tööandja käest.“

Kui kõik eelnimetatud asjad tõusevad, oleme Pindmaa sõnul juba täna selles seisus, et võrreldes muu Euroopaga on hinnalagi ees – meil ei ole enam kuhugi kõrgemale minna. „Sisuliselt nende hinnatõusudega vaesustame oma riiki ja rahvast, ega mõtle selle peale, kust annaks kokku hoida ja paremini teha,“ märkis mees kahetsusväärselt.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. September 2008, 19:44
Otsi:

Ava täpsem otsing