Õnnitluskaartide turuliider asus homoabielu tunnustama

15. september 2008, 18:20

USA selle ala juhtiv tegija Hallmark lisas
tootevalikusse pulmakaardid samasoolistele, kuigi taolist liitu saab USAs
sõlmida vaid kahes osariigis.

Kaardivalikus on nüüd kahe smokingi kujutisega, südamete ja põimunud lilledega kaardid sõnumiga "Kaks südant. Üks lubadus," kirjutas Associated Press. Kaardid lisandusid valikusse kui lisaks Massachusetts`ile lubati geiabielud ka Californias.

Hallmarki kaartide tekst on neutraalse tooniga, sisaldamata sõnu "abielu" või "pulmad". Peale eelnimetatud kahe osariigi on hulgas teistes võimalik USAs geide kooselu seaduslikult vormistada, kuid seda teistsuguste juriidiliste vormelite abil.

Hallmarki teatel on kaartide tegemine vastutulek turu nõudlusele, mitte näiteks poliitiline akt. "Meie eesmärk on olla sobiv nii paljudele inimestele kui võimalik," rääkis ettevõtte esindaja Sarah Gronberg Kolell.

Hallmarki suurima konkurendi American Greetings Corp. teatel pole neil kavas ses suunas tooteid pakkuda, kuna nende praegune pakkumine on küllalt lai, et sobida mitut erinevat moodi suhetega. Hinnanguliselt on USAs kümne aasta jooksul, mil selline võimalus on, oma suhted ametlikult vormistanud 85 000 samasoolist paari ning see arv ning kogu sellega seotud äri vaid kasvab. Hallmarki teatel aga võib iga tema pood ise otsustada, kas ta geikaardid oma tootevalikusse võtab.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2008, 18:20
Otsi:

Ava täpsem otsing