Esmaspäev 20. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Saaremaa Lihatööstus otsib toodangule välisturgu

15. september 2008, 08:23

Saaremaa Lihatööstus võib hakata sigu sisse
ostma ka Hiiumaalt, kui õnnestub tööstuse plaan müüa toodangut välisturule.

“Kavas on hakata toodangut eksportima,” ütles Oma Saarele Saaremaa Lihatööstuse omanik Vjatšeslav Leedo. “Eriti Venemaa suunalt on käidud meid korduvalt vaatamas ja soovitud meie toodangut osta, aga praeguse olukorra juures ei saa tagada stabiilset tarnet,” rääkis Leedo. Pole mõistlik palgata töötajaid ja hakata ekspordiks tootma olukorras, kus ühel hetkel ei pääse toodang üle piiri, selgitas ta.

Leedo sõnul käivad lihatööstusel praegu turuotsingud Lätis, Leedus, Soomes, Ukrainas ja Gruusias. “Maailm on lahti, kontaktid olemas ja toodang on meil hea ja puhas,” rääkis tööstuse omanik, kelle sõnul lisanduvad ettevõtte sortimenti aasta pärast ka Saaremaal kasvatatud lihaveise tooted.

Leedo kinnitas, et lihatööstuse partneriks toorainega varustamisel jääb ka pärast Raul Maripuu lahkumist tööstuse juhi kohalt Maripuule kuuluv seakasvatuskontsern. “Koostöö Saaremaa seakasvatusettevõtetega jätkub. See on meile kasulik ja see on temale kasulik,” lausus Leedo.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. November 2008, 08:49
Otsi:

Ava täpsem otsing