Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

FIEd plaanitakse maksunduslikult võrdsustada äriühingutega

16. september 2008, 09:23

Justiitsministeeriumis kestavad arutelud,
mille eesmärgiks on määratletud ettevõtlusvara ning sellest eristatava
isikliku varaga FIEd maksunduslikult võrdsustada äriühingutega.

"Justiitsministeeriumis on tõepoolest tööversioonina arutusel võimalus reguleerida FIE puhul ettevõtlusega seotud vara ja isikliku vara eristamist õiguslikult," märkis ministeeriumi justiitshalduspoliitika osakonna õigusloome ja arenduse talituse juhataja Viljar Peep.

Ministeerium kinnitas aripaev.ee-le, et FIEd ei kao kuhugi, kuid maksunduslikult allutatakse nad samadele reeglitele kui äriühingud. Ilmselt täpsustatakse muudatuste käigus mingil määral ka maksuseadusi.

"Sisuliselt on eesmärgiks saavutada sarnane olukord täisühinguga, millel oleks üks osanik (praegu peab osanikke olema vähemalt kaks), kuid need arutelud ei ole veel lõppenud mingi otsusega, seega ei ole justiitsministeeriumil siin ka lõplikku seisukohta," selgitas Peep.

"Sellised FIEd, kellel on selgelt määratletud ettevõtlusvara (ettevõte) ning sellest eristatav isiklik vara oleksid maksunduslikult võrdsustatud äriühingutega ning kohalduks maksustamisel ja raamatupidamisel juriidilisele isikule ettenähtud režiim (kuid säilib isikliku varalise vastutuse printsiip)," rääkis ta plaanidest.

Peep ütles, et selline võimalus, et FIEd sundkorras täisühinguks muudetakse, ei ole kunagi arutelu all olnud. "Kui sellist ettevõtlusvara ja isikliku vara eristamist peaks võimaldatama, siis kindlasti jääb ettevõtjal valikuvabadus tegutseda kas FIE-na tänase režiimi kohaselt, eristatud ettevõtlusvaraga FIE-na või täisühinguna, see on täiesti ilmselge. Tegemist saab ikkagi olla ainult ühe võimaluse lisamisega kehtivasse süsteemi," lisas ta.


ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. September 2008, 18:55
Otsi:

Ava täpsem otsing