LHV fondijuht: arenenud turgude jõukus on kandunud üle arenevatele turgudele

17. september 2008, 08:03

„Läänemaailma finantskriis on toonud välja
tugeva bilansilehe tähtsuse, millega võib iseloomustada Pärsia lahe riike tänu
jõukuse ülekandumisele arenenud turgudelt arenevatele turgudele“,
tõdes Pärsia Lahe Fondi fondijuht Oliver Ait.

Eile hotellis Radisson SAS peetud LHV minikonverentsil „ Mida toob aktsiaturgudele aasta 2009?“ räägiti aktsiaturgudel toimuvast ja sellest, mida peaksid globaalselt tegutsevad investorid 2009. aastal oma investeeringuid planeerides arvestama, teatas LHV.

"Lääne-maailma rõhub täna suhteliselt kõrge nafta hind, vananev rahvastik, suur võlakoorem ja "kallinenud" raha. Krediidikriisi valguses muutuvad tähtsamaks regioonid, mille bilansileht on tugev ning tarbija ei ole end ülelaenanud, nagu Lähis-Ida. Kõik suuremad investeerimispangad ja analüüsimajad on nendesse piirkondadesse viinud oma harukontorid ja hulgaliselt analüütikuid. Järjest enam tekib just neile piirkondadele spetsialiseeruvaid aktsiafonde. Kes ees, see mees. Seda tasuks ka kodumaistel investoritel silmas pidada ja mitte õiget aega maha magada. Kes riske võtta ei julge, võivad investeerida Pärsia Lahe fondi riskivabadesse võlakirjadesse”, ütles oma ettekandes LHV Pärsia Lahe Fondi fondijuht Oliver Ait.

LHV Tõusva Euroopa Alfa Fondi juht Romanas Bulatovas aga julgustas investoreid mitte loobuma ka Ida-Euroopa suunalt, kuigi selle regiooni aktsiahinnad on viimasel ajal saanud kõvasti tagasilööke. Majanduskasvud püsivad Balkanis ja Kesk-Euroopas korralikul tasemel, samal ajal, kui hinnatasemed on odavamaks muudunud. Kasumi otsustab õigete ettevõtete valik ja hästi mõõdetud sisenemishetk.

LHV minikonverentsil osales ligi 300 investorit. LHV-l on kaks arenevate turgude aktsiafondi – Pärsia Lahe Fond ja Tõusva Euroopa Alfa Fond.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. September 2008, 16:25
Otsi:

Ava täpsem otsing