Putin pakub Vene pankadele rahasüsti

17. september 2008, 14:06

Vladimir Putini juhitav Vene valitsus pakub
kolmele suuremale Vene pangale 44 miljardi USA dollari suurust
rahasüsti.

Vene valitsus laenab riigi kolmele suuremale pangale Sberbank, VTB Group ja Gazprombank kolmeks kuuks 1,3 triljonit rubla ehk 44 miljardit krooni, et suurendada nende likviidsust.

"Need kolm panka on võimelised turgu tegema ning tagama pangandussüsteemi likviidsuse," seisis Vene rahandusministri tänases teates, mida vahendas Bloomberg. Ta lisas, et valitus ja keskpank võtavad veel sel nädalal tarvitusele rohkem meetmeid, et likviidsust suurendada.

Valitsus sisestas keskpanga ja rahandusministeeriumi kaudu laenuturule 200 miljardit krooni, et peatada kiiresti kasvavaid laenuintresse, mille tõusu põhjustas Lehman Brothersi pankrotist tulenev krediidikriisile. „Nende meetmete kasutamise peamine põhjus oli likviidsuse lisamine, et tõmmata maha närvilisust,” ütles Moskva panga HSBC peaanalüütik Aleksander Morozov.

Vene riigi juhitav Sberbank saab laenata 754 miljardit rubla, VTB 268,5 miljardit rubla ja Gazprombank võib saada 103,9 miljardit rubla, teatas Vene rahandusministeerium. Teistele pankadele on kättesaadav riigi fondidest umbes 400 miljardit rubla.

Rahandusministri Aleksei Kudrini sõnul pehmendavad laenud šokeerivaid muutusi. Valitsus ei kavatse ära kasutada kõiki reserve, et toetada laenamist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2008, 13:32
Otsi:

Ava täpsem otsing