Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tallinn tahab napsimüüki paremini korraldada

Mariliis Pinn 18. september 2008, 18:14

Tallinna volikogu aseesimees Tarmo Lausing
soovitab anda linnale õigus nõuda alkoholi müüvatelt kauplustelt üksnes
arvutipõhise kassasüsteemi kasutamist.

Õiguskantsleri hinnangu kohaselt puudub praegu kohalikul omavalitsusel pädevus kehtestada kauplustele selliseid nõudeid, nagu olnuks Tallinnas kavandatud arvutipõhine kassasüsteem, teatas linnavalitsus. Selle rakendamisel oleks kassaaparaat blokeerinud alkohoolse joogi müügitehingud keelatud kellaajal 22-st kuni 10-ni, samuti edastanud müüjale meeldetuletuse kontrollida ostja vanust.

Keskerakondlane Tarmo Lausing andis täna linnavolikogu menetlusse eelnõu, millega tehakse valitusele ettepanek muuta alkoholiseadust nii, et kohaliku omavalitsuse volikogu saaks õiguse reguleerida alkoholi jaemüüki oma haldusterritooriumil ka eelkirjeldatud meetmetega. „See muudatus aitaks ära hoida alkoholimüügi keelatud ajal, sealhulgas ka müüjate tahtmatuid seaduserikkumisi, mis võivad olla tingitud väsimusest,” põhjendas Lausing.

Kehtiva alkoholiseaduse alusel võib kohaliku omavalitsuse volikogu kehtestada alkohoolse joogi jaemüügile lisaks seaduses nimetatule sortimenti, müügikohti ja müügivormi puudutavaid kitsendusi. Reklaamiseaduse kohaselt võib linnavolikogu määratleda piirkonnad, kus alkoholi reklaam on keelatud, ja kehtestada nõuded välireklaamile.

Linnavolikogu otsustas täna viia Tallinnas kehtivad kitsendused alkohoolse joogi jaemüügile ja reklaamile vastavusse uute üleriigiliste nõuetega – 1. novembrist jõustuvate muudatustega reklaamiseaduses ja samuti uuenenud alkoholiseadusega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2008, 18:14
Otsi:

Ava täpsem otsing