Kraft Foods asendab Dow Jonesi tööstuskeskmises AIGd

19. september 2008, 10:32

Alates esmaspäevast asendab
toiduainetööstusgigant Kraft Foods aktsiaindeksis Dow Jonesi tööstuskeskmine
kindlustusgiganti AIG, teatas indeksit arvutav uudisteagentuur Dow Jones.

Muutus on tingitud AIG natsionaliseerimisest (USA valitsus otsustas omandada 79,9 protsenti ettevõtte aktsiatest) ja aktsia hinna langusest, selgitas ajalehele The Wall Street Journal Dow Jonesi indeksite üksuse toimetaja John Prestbo.

AIG arvati indeksi koosseisu alles 2004. aasta aprillis, aktsia hind on alates sellest ajast kukkunud 97 protsenti. Tegemist on juba teise muutusega Dow koosseisus sel aastal. Veebruaris asendasid Bank of America ja naftagigant Chevron indeksis Altria (varem tuntud Philip Morrisena) ja tööstusgrupi Honeywell Internationali aktsiaid.

Dow Jonesi tööstuskeskmist hakati arvutama 1896. aastal, indeksisse kuulub 30 USA suurema ettevõtte aktsiad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2008, 15:38
Otsi:

Ava täpsem otsing