Reede 9. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Sampo eluasemelaenu intresse ei tõsta

19. september 2008, 15:18

Swedbank tõstab tänasest Rootsis
eluasemelaenu intressimäära, Sampo Pank kinnitas, et neil intressimargimäära
tõstmise otsust Eesti kohta tehtud ei ole.

„Sampo Pank ei ole tõstnud ega teinud ka otsust tõsta eluasemelaenude intressimäära,“ kommenteeris aripaev.ee-le Sampo Panga personaal- ja jaepanganduse direktor Tõnu Vanajuur.

Küsimusele kas Euribori suur hüpe võib uute laenuvõtjate jaoks tuua suurema eluasemelaenu intressi riskimäära, vastas Vanajuur, et iga laenu riskimarginaal on individuaalselt määratav suurus, mis sõltub tagatisvara väärtusest, leibkonna sissetulekust ja eelnevast maksekäitumisest.

„Eluasemelaenude riskimarginaal on seotud 6 kuu Euriboriga, mis on tasakaalustavaks jõuks lühiajalistele intresside kõikumistele, ehk teisisõnu pangad ei suurenda rahaturu intresside tõusu järgselt koheselt klientide laenuintresse. Järsud muutused puudutavad koheselt vaid väikest osa klientidest. 6 kuu Euribori jätkuv kallinemine suurendab paraku leibkondade finantskulu, kuid mitte olulisel määral,“ selgitas Vanajuur.

Personaal- ja jaepanganduse direktori sõnul on Sampo Panga on juba eluasemelaenu omavatel Sampo klientidel põhjust pidada pangaga nõu, kuidas muutunud majanduskeskkonnas paremini toime tulla.

Swedbank tõstab alates tänasest ujuvat eluasemelaenu intressimäära 5,95 protsendilt 6,23%-le. Kaheks aastaks fikseeritud eluasemelaenu intressimäär tõstetakse 5,94 protsendilt 6,14 protsendi juurde ja viieks aastaks fikseeritud eluasemelaenu intress kerkib 6,10 protsendilt 6,25% protsendini, kirjutas Rootsi majandusleht Dagens Industri.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2008, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing