Tartu Linnavalitsus: tänane kabinetiistung peetakse sadulate seljas

22. september 2008, 07:42

Tänase autovaba päeva puhul teevad Tartu
linnavalitsuse liikmed kabinetiistungil jalgratastel ringsõidu Tartu tänavail,
et aimu saada Tartu rattaliikluse probleemkohtadest.

Rattasõit lõppeb uue Aruküla kergliiklustee lõigu avamisega. Linnavalitsuse liikmed eesotsas linnapea Urmas Kruusega stardivad kell 10 raekoja eest. Marsruut kulgeb üle Turu silla ning seejärel suundutakse mööda Pikka tänavat Sõpruse sillani. Kahetunnine sõit lõpetatakse suvel ehitatud Aruküla kergliiklustee juures, kus toimub uue tee avamine.

„Ratastel peetava istungi eesmärgiks on saada reaalne aimdus Tartu rattaliikluse probleemkohtadest, mida saaks kiiresti ja käepäraste vahenditega parandada,“ selgitas Urmas Kruuse. Näiteks tõi ta kõrged äärekivid ja puudulikud teekattemärgistused. „Kuna nüüd toimus just ka rahvusvaheline jalgrattakonverents, siis oleks paras aeg maha istuda, asja arutada ja midagi reaalset ära teha. Ehk saab ka mõned konkreetsed summad ära planeerida“.

Ametlikult avatav 845 meetri pikkune Aruküla kergliiklustee algab Põllu tänava poolt Salvesti esise ülekäiguraja juurest ja kulgeb Kvissentali tänava suunas. Asfalteeritud kergliiklustee on 3,5 meetri laiune ja ääristatud kahelt poolt purustatud kruusast peenraga. Osaliselt on tee äärde paigutatud ka torupiire.

4,26 miljonit krooni maksma läinud teetööde mahtu kuulus ka sadeveetruupide ja välisvalgustuse ehitus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2008, 07:42
Otsi:

Ava täpsem otsing