Tootjahinnaindeks tõusis augustis aastaga 7,3%

22. september 2008, 09:11

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus
oli 2008. aasta augustis võrreldes juuliga 0,3% ja võrreldes eelmise aasta
augustiga 7,3%.

Tootjahinnaindeksit mõjutas augustis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus metalli ja metalltoodete tootmises ning kummi- ja plasttoodete tootmises. Eelmise aasta augustiga võrreldes tõusid hinnad enim energeetikas, teatas statistikaamet.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta augustis võrreldes juuliga -0,1% ja võrreldes eelmise aasta augustiga 3,8%. Ekspordihinnaindeksit mõjutas augustis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, rõivatootmises, kummi- ja plasttoodete tootmises ning elektriseadmete tootmises, samuti hindade tõus metalli ja metalltoodete tootmises.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2008. aasta augustis võrreldes juuliga -0,5% ja võrreldes eelmise aasta augustiga 8,4%. Impordihinnaindeksit mõjutas augustis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam mineraalsete kütuste, põllumajandussaaduste, puidu ja elektriseadmete hindade langus, samuti rõivaste ja jalatsite ning metallide hindade tõus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. November 2008, 09:17
Otsi:

Ava täpsem otsing