Lauri Viikna: käibemaks tõmbab hinge kinni

24. september 2008, 19:15

Kontserdikorraldajate liidu juhatusse
kuuluv Lauri Viikna ütles aripaev.ee-le, et käibemaksu tõus mitte üksnes ei
vähenda meelelahutussektori ettevõtete käivet, vaid lükkab edasi ka kõik
investeeringud.

„Hing tõmmatakse nii kinni, et ei saa uusi investeeringuid teha,“ rääkis Viikna, kes on 13 aastat korraldanud Eesti linnades tsirkuseetendusi ja tivolituure. Praegu kaalub Viikna, kas kolida tsirkusetuur Soome või Lätti. „Soomes on käibemaks 5% ja Lätis pole seda üldse,“ põhjendas Viikna.

„Ma ei kujuta üldse ette, mis selles head on, kui keegi lapib oma auke teiste arvelt,“ lisas Viikna. „Väikeettevõtlust tuleb praegu aidata ja aidata raske aeg üle elada, mitte viimast käest ära võtta.“

Viikna kinnitas aripaev.ee-le, et meelelahutusettevõtjate arvamust käibemaksu tõstmise kohta pole keegi küsinud. Käibemaksu tõstmise otsus sündis poliitikutel praktiliselt üleöö.

„Ma olen Eestis toimuvaid muutusi näinud väga eredalt ja 13 aastat,“ selgitas Viikna. „Näen, millal inimestel on raha ja millal ei ole. Ja mis ma võin praegu öelda, kõige parem elu on Ida-Virumaal ja ametnikel. Ida-Virumaal on palju palgatöölisi, ehkki nende palk on väike, on see püsiv sissetulek. Kõige kehvem on Viimsis, sest seal on palju väikeettevõtjaid, kes on end silmini võlgadesse laenanud.“

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. September 2008, 19:15
Otsi:

Ava täpsem otsing