Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Lukas lubab õpetajaile palgatõusu

Mariliis Pinn 24. september 2008, 07:49

Pärast pingelist eelarvearutelu näib
esmapilgul uskumatu, et keegi julgeb rääkida palgatõusust, kuid haridusminister
Tõnis Lukas lubab tõsta kõigi õpetajate palka kaheksa protsendi võrra, kirjutas
Postimees.

Lukas on eelarvega üldiselt rahul: "Saavutatud kokkulepe on hea, tulud-kulud on tasakaalus ja viimane kulude jaotus parim, mis Eestis võimalik saavutada. Võin lahendusega rahul olla, on palju üksikuid asju, mille rahastamine järgmisel aastal võrreldes tänavusega väheneb. Aga teaduse arendamise osa suureneb ja teine edasiminek selle eelarvega on õpetajate palgatõus. Teen valitsuses ettepaneku tõsta õpetajate palga alammäärasid kaheksa protsendi võrra, mis ületaks keskmise palga juurdekasvu prognoosi, mille rahandusministeerium on teinud. Lisaks tõukefondide kasvavale rahastamisele Euroopa maksumaksja taskust on õpetajate palgatõus ainus kasvav artikkel haridusministeeriumis."

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. September 2008, 07:50
Otsi:

Ava täpsem otsing