Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Merko Ehitus kaalub teiste ehitusfirmade allaneelamist

24. september 2008, 16:00

Merko Ehituse juht Tiit Roben ütles
aripaev.ee lugejate küsimustele vastates, et nad kaaluvad väärttööjõu
ja atraktiivse varaga firmade allaneelamist.

Lugeja tahtis teada, mis juhtub ehitusturul tuleval aastal, kui palju ettevõtteid kaob ja kas Merko Ehitus võib mõne ehitusfirma alla neelata.

"Märksõnaks on konsolideerumine. Tugevamad saavad tugevamaks ja paljud peavad turult lahkuma. Tellijad peavad olema väga tähelepanelikud, et turu korrastumine ei toimuks nende arvelt," vastas Roben. Ta lisas: "Kui eeldada, et täna on registris tuhandeid ettevõtteid, siis kaob sadu."

Roben avaldas arvamust, et kümme tugevamat ehitusfirmat jäävad ehk alles ja leiba ühte kappi panema ei hakka.

"Välisfirmadel on oma strateegia ja nad ei erutu keskkonnas toimuvate muudatuste peale nii palju kui kohalikud. Kohalikel on jälle egod, mis ei luba selgu kokku panna. Üldiselt koputab aga ühinemiste ja ülevõtmiste laine uksele," ütles ta.

Roben rääkis Merko kohta: "Me kaalume ülevõtmise võimalusi seal, kus on häid töötajaid ja varade kvaliteet meile huvitav. Midagi välistada ei saa. Merko Ehituse ülevõtja saaks tulla vaid väljastpoolt Baltikumi, meie majandusruumis ühelgi konkurendil sellist jõudu ei ole."

Loe kogu online-intervjuud siit.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. September 2008, 09:30
Otsi:

Ava täpsem otsing