Swedbank + Danske Bank = unelmate paar

24. september 2008, 11:47

Swedbanki ümber tiirleb kõige enam
võimalikke ühinemiskuuldusi ning Nordea panga kõrval on üles kerkinud ka Danske
Banki nimi.

Danske Bank oli üks võimalikke alternatiive ka siis, kui 2001. a arutati SEB ja Swedbanki (sel ajal veel Föreningssparbanken) ühinemist, mis katki jäi. Nüüd on Danske jälle Rootsi majanduslehe DI väitel üks võimalikke kosilasi, mida eelistatakse nii Swedbanki kui selle suuromaniku Sparbanksstiftelserna juhtkonnas.

„Lähima kuue kuu sees on Swedbank kellegagi ühinemas. Surve all aktsiakurss ning raskused refinantseerimisega teevad muret ning muudavad ühinemise vältimatuks. Danske Bank koos Swedbankiga moodustaks Skandinaavia turul tugeva konstellatsiooni. Enim võiks Swedbanki omanikele seejuures hirmu tekitada peakorteri võimalik kolimine Kopenhaagenisse,“ ütles lehele allikas, kelle nime leht ei maini.

Danske Bank loodi 1990. a Kjøbenhavns Handelsbanki ja Provinsbankeni liitmisest. Kümme aastat hiljem vahetati nimi Danske Banki vastu. 2001. a liideti Real Danmark. Danske Banki suuromanik on AP Mølleri kontsern, millele kuulub 22,27%.

Swedbank ja Danske Bank täiendaks teineteist hästi.

Danske Bank on pärast Norra Fokus Banki ja Soome Sampo ostu tugev Põhjalas. Rootsis on Danske Bankil 15 nn provintsipangast koosnev võrgustik. Swedbank on tugev Balti riikides, kus Danske Banki osakaal on väiksem. Danske Bank on kohal ka Londonis, Hamburgis, Varssavis, Luksemburgis, Peterburgis, Iirimaal, Põhja-Iirimaal ja New Yorkis.

Kümme aastat on Danske Banki juhtinud Peter Straarup (57), kellest võiks DI allikate sõnul saada ühinenud panga juht. Swedbanki juht Jan Lidén saab tuleval aastal 60 aastat täis ning võib pensionile minna. Kindlat mantlipärijat talle täna ei ole.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. September 2008, 09:33
Otsi:

Ava täpsem otsing