Maksukonsultant: Eesti Kesk- ja Ida-Euroopaga võrreldes halvemas seisus

25. september 2008, 14:55

Eesti on võrreldes Kesk- ja Ida-Euroopaga
halvemas seisus, kuna sealsed tulumaksu otseste maksude määrad näitavad
alanemistrende.

Ernst Young juhtiv maksukonsultant Ranno Tingas tõdes täna Salme kultuurikeskuses toimunud VI maksude aastakonverentsil, et näiteks Makedoonia ja Montenegro nominaalne tulumaksumäär jääb 9% ja 10% juurde, mistõttu on need palju soodsamad kohad ettevõtlust arendada, kui seda on Eesti.

Tema sõnul on tulumaksumäära alandama asunud isegi Rootsi, kuna tunneb, et konkurents on tihenenud.

Ranno Tingase esitatud tabeli alusel on 10% nominaalne tulumaksumäär veel Albaanias, Bulgaarias, Küprosel, Serbias, 13% Iirimaal, 15% Lätis, Leedus ja Moldovas ning 16% Rumeenias.

Tingas pidas konverentsil ettekande teemal "Tulumaks muutuste keerises" ning avaldas lootust, et loodetavasti ei kordu 1999. aastale sarnane asi, mil raamatupidajatel jäi vaid kaks nädalat aega, et 2000. aasta algusest jõustuvate maksumuudatustega sina peale saada. Ettekande pealkiri on otseselt tulenev sellest, et vaid mõned kuud enne aasta lõppu ei ole teada, millised muudatused kindlalt saavad tulumaksu ümber toimuma.

Ranno Tingas töötab Ernst Young Baltic AS juhtuva maksukonsultandi kohal alates 2006. aastast, enne seda oli ta IMG Konsultant AS juhatuse liige ja maksujurist. Tingas on lõpetanud International Univesity Audentes (LLM) ning enne seda Tartu Ülikooli õigusteaduskonna.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2008, 15:42
Otsi:

Ava täpsem otsing