Pankrotilaine räsib Eesti ettevõtteid

28. september 2008, 16:02

Augustis-septembris on varem omadega toime
tulnud ettevõtteid pankrotistunud lausa hulgi. Aripaev.ee toob mõned näited.

"Seoses pankrotimenetluse algatamisega on Rosenthal Vannitoad Eesti OÜ koduleht kui ka esindussalongid suletud. Edasised küsimused ja pretensioonid palume edastada pankrotihaldurile Maie Klemmerile. Täname kõiki oma kliente!" seisab augusti keskel pankrotistunud tuntud sisustusettevõtte Rosenthal Vannitoad kodulehel.

27. augustil kuulutas Pärnu maakohus välja judoka Indrek Pertelsoni juhitud Haabersti Perespordikeskuse ASi pankroti ning määras pankrotihalduriteks Sirje Taela ja vandeadvokaat Terje Eipre.

29. augustil kuulutas Tartu maakohus välja elementmajade projekteerija ning tootja AS Nova Haus Elemendi pankroti. Firma pankrotihalduriks nimetati Ene Ahas advokaadibüroost Valge Uiga.

3. septembril kuulutas Tartu maakohus AS Maag Grupi nõudel välja Wilde Irish Pubi pankroti. Maksehäireregistri andmeel on tuntud Tartu pubil hulganisti võlgu, seejuures on riigile maksmata ligi 1,5 miljonit krooni makse. Wilde pubi pankrotihalduriks sai Sirje Tael Tähe Õigusbüroost. Võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 30. septembril.

9. septembril lõpetas pankrotiga külmatehnika projekteerija ning tootja OÜ Karno EV. Kohus nimetas pankrotihalduriks Andres Hermeti. Võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 9. oktoobril.

10. septembril kuulutas Harju maakohus välja kinnisvaraarendaja De Luxe Maja OÜ pankroti. Firma pankrotihaldur on advokaat Veli Kraavi.

2006. aastal soetas ettevõte ühe krundi ja 2007. aasta alguses teise krundi eramu ehituseks. Ettevõte alustas ehitustegevust 2007. aasta kevadel. Koostööpartnerite ebakvaliteetse töö ja tähtaegadest ülelaskmise tõttu De Luxe Maja mullu hooneid valmis ei saanud.

Viivitusest tulenevad intressikulud vähendasid ehituseelarvet, tunnistas firmat juhtinud investeerimisnõustaja Daniel Lumi ettevõtte majandusaasta aruandes. Kuna raha sai otsa, müüdi poolikud ehitused tänavu aprillis. Finantsraskustes De Luxe Maja sai langeval turul toimunud kinnisvaratehingust ligi 3,9 miljonit krooni kahjumit.

12. septembril rahuldas Harju maakohus Sylvesteri eksomanikule Margus Kohavale kuuluva restorani Buen Provecho OÜ pankrotiavalduse ja määras pankrotihalduriks Kalev Mägi. Esimene võlausaldajate üldkoosolek toimub 3. oktoobril.

Samal päeval kuulutas kohus 2007. aastal kinnisvaraarendusse sukeldunud BB SS Arenduse maksejõuetust. Ettevõtte pankrotti nõudis Majanduskaitse Büroo. Kohus arutas avalikul istungil ka Vimberg Ehituse OÜ maksejõuetust ja otsustas pankroti välja kuulutada. OÜ BB SS Arendus pankrotihalduriks määrati Oliver Ennok ning Vimberg Ehituse halduriks Hele Kuut.

24. septembril kuulutas Pärnu maakohus välja Saue kiiritustehase AS Steri pankroti. Võlausaldajate esimene üldkoosolek toimub 9. oktoobril. Pankrotihalduriks määrati Andres Alaver.

Reedel, 26. septembril, arutas Harju maakohus avalikul kohtuistungil kinnisvarafirma OÜ A O Property pankrotiavaldust ja tunnistas ettevõtte maksejõuetuks. Pankrotihalduriks nimetati Peep Lillemäe.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. September 2008, 16:02
Otsi:

Ava täpsem otsing