Rõivatööstusest tänavu koondatud 1734 inimest

29. september 2008, 18:22

Tänavu üheksa kuuga määras Eesti töötukassa
kollektiivse koondamise hüvitise 1734-le tekstiili- ja rõivatööstuse ettevõtetes
töötanud inimesele.

"2008. aasta esimesel üheksal kuul määras Eesti töötukassa kollektiivse koondamise hüvitise 1 734-le tekstiili- ja rõivatööstuse ettevõtetes töötanud inimesele. Kõik neist ei ole veel koondatud ega oma hüvitist kätte saanud, osad koondatakse alles oktoobris. Nendele inimestele on kokku määratud kollektiivse koondamise hüvitist 20,8 miljonit krooni ning summa ei sisalda hüvitiselt tasutavat sotsiaalmaksu," vahendas Eesti töötukassa avalike suhete juht Anu Ojasalu.

Ta lisas, et oluline on, et töötukassa andmed näitavad ainult kollektiivselt koondatute arvu ning üksikkoondamised töötukassa numbrites ei kajastu. See tähendab, et selles sektoris kadunud töökohtade koguarv on tõenäoliselt suurem kui 1 734.

Kreenholmile on töötukassa määranud kollektiivse koondamise hüvitist selle aasta jooksul kokku 1396 inimesele kokku 15,7 miljoni krooni eest.

Sealhulgas 118 Kreenholmi töötajale, kelle koondamisotsus kinnitati täna ning kelle kohta töötukassasse avaldus laekus, saavad tegelikult koondamishüvitised kätte oma viimasel tööpäeval, st alles oktoobris, lisas Ojasalu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. September 2008, 18:24
Otsi:

Ava täpsem otsing