Endine Nõukogude Liidu liider lõi uue partei

Hille Tressum 30. september 2008, 19:28

Nõukogude Liidu viimane riigipea Mihhail
Gorbatšov asutab koos Venemaa ärimehe ja poliitiku Aleksandr Lebedeviga uue
Kremlist sõltumatu partei.

Uue erakonna asutamisest teatas avalikust miljardärist ärimees Aleksander Lebedev. Lebedevi sõnul tuli partei loomise idee 77-aastaselt Nobeli rahupreemia omanikult ja endiselt Nõukogude Liidu viimaselt juhilt Mihhail Gorbatšovilt. Lebedevi sõnul võib erakonna nimeks saada Sõltumatu Demokraatlik Partei, vahendas Reuters mehe sõnu.

"Gorbatšov andis meie rahvale vabaduse, kuid me ei suuda selgeks saada, kuidas seda kasutada," vahendas uudisteportaal ärimehe kodulehte. Partei eesmärgiks on seadusandlikud ja majanduslikud reformid ning sõltumatu ajakirjanduse edendamine. Samuti soovitakse suurendada parlamendi rolli Venemaa poliitikas ning reformida riigi õigussüsteemi.
Gorbatšov on varem asutanud Venemaa Sotsiaaldemokraatliku partei, milleeesmärk oli toetada liberaalseid reforme ning teha lõpp ekstremismile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. September 2008, 19:28
Otsi:

Ava täpsem otsing