Fried: Euroopasse ei tohi tekkida uusi eraldusjooni

Hille Tressum 01. oktoober 2008, 18:48

USA asevälisminister Daniel Fried kinnitas
täna Tallinnas, et Venemaal ei tohi lasta tõmmata Gruusiasse sissetungi järel
Euroopas uusi eraldusjooni.

Washingtoni käed Moskva ohjamisel on seotud, kuna Ühendriigid vajavad Venemaa koostööd maailma teistes kriisikolletes - näiteks Iraani ning Põhja-Korea tuumaprogrammide peatamisel, vahendas uudistesaadet "Aktuaalne kaamera" ERR Uudised.

Asevälisminister Friedi kinnitusel ei kavatse USA siiski loobuda läänelikele väärtushinnangutele tuginevast Moskva-poliitikast.

"Keegi ei taha halbu suhteid Venemaaga, vaid kõik tahavad temaga parimat võimalikku läbisaamist. Kuid me olime kõik ehmunud ning tundsime jälestust invasioonist väikeriiki. Eriti aga kahe separatistliku piirkonna tunnustamisest väheusutaval ettekäändel," rääkis Fried.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. October 2008, 18:48
Otsi:

Ava täpsem otsing