Esietenduste nädal

Christel Karits 03. oktoober 2008, 00:00

Oktoobrikuu on tavapäraselt teatrite ärkamise aeg. Nii tuleb ka sel aastal suur osa neist just viinakuu esimesel nädalavahetusel välja uue hooaja esimese esietendusega.

Eesti Draamateater on sedapuhku kuni oma maja remondi lõppemiseni kolinud endisesse Heliose kinno ning mängib seal pühapäeva õhul esimest korda Madis Kõivu näidendit "Lõputu kohvijoomine". Kohvikujutud on väga sarnased riigikorrast ja ümbritsevast sõltumata.

Homsest näeb Viljandi Ugala publik samuti ajaloohõngulist lugu "Linnapea", mis räägib kunagisest Viljandi meerist August Maramaast. Laval on linn ja need, kes tema sees. Ja Paadimees. Ning palju laule, mida me kõik tunneme.

Endla ja Vanemuine teevad massidele kummarduse ja alustavad hallis sügises komöödiaga. Pärnus lavale jõudvas "Testosteroonis" leiavad seitse meest luhtunud pulma peolauas, et mees olla pole sugugi kerge.

Tartlaste "Sviit" on aga pöörane naljalugu, kus vahetusse lähevad nii mehed kui ka naised, hotellitoad, voodid ja kõik muu võimalik.

Samasse ritta võib tinglikult panna ka homme Rakveres esietenduva noorteloo "Creeps", mille puhul on aga ilmselt paljuski tegu naeruga läbi pisarate.

Teater NO99 aga alustab enesele vääriliselt 8. oktoobril Kristjan Sarve lavastusega "Rambo". Inspiratsioon on ammutatud David Morrelli romaanist "Esimene veri" ja selle põhjal valminud filmist "Rambo". Kuid Sarve jaoks ei ole enam Rambosid - on vaid rambod.

Teatrid ootavad oma, kuid valik on publiku teha!

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:57
Otsi:

Ava täpsem otsing