BÖRS: Dow Jonesi tööstuskeskmine hiilis üle 10 000 punkti taseme

07. oktoober 2008, 17:03

USA aktsiaturud alustasid täna kerge
tõusuga, Dow Jonesi tööstuskeskmine oli veerand tundi pärast kauplemise algust
kerkinud 1,3 protsenti üle 10 000 punkti taseme.

USA Föderaalreserv teatas radikaalsest sammust osta ettevõtetelt massiliselt lühiajalise tähtajaga võlakirju. General Electricu, Citigroupi ning General Motorsi aktsia hinnad kerkisid seetõttu enam kui 30 protsenti.

Tehnoloogiasektori poole pealt on tegija mikrokiipide tootja AMD, mille aktsia hind hüppas 29 protsenti, sest ettevõte teatas kahasse Abu Dhabiga ühisettevõtte loomisest, kuhu läheb Saksamaal asuvat kaks tehast ning New Yorki ehitatav uus tehas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. October 2008, 00:43
Otsi:

Ava täpsem otsing