Bank of America probleemide ees

07. oktoober 2008, 11:23

USA suurim pank, Bank of America
teatas kolmanda kvartali tulu vähenemisest 1,18 miljardit dollarini, mis
teeb languse 68 protsendiliseks.

Et oma kapitali veidi turgutada ja tasakaalustada kasvavaid laenukahjumeid, vähendas BofA makstavaid dividende poole võrra ning plaanib väljastada 10 miljoni väärtuses täiendavaid aktsiaid.

BofA võttis äsja üle mitu suurt panka, kes krediidikriisi ise üle ei elanud, nende seas Countrywide Financial ja Merrill Lynch, mis nõrgendasid panga positsioone mõnevõrra. Kohe pärast teadet kukkus aktsia hind 9 protsenti, sest ettevõtet nähti ühe tugevaimana turul ning investoritele tuli uudis paraja üllatusena.

„Finantsasutuste jaoks on käes keerulisimad ajad, mida olen oma 39 aasta jooksul panganduses näinud,“ sõnas BofA juht Kenneth Lewis. Ta lisas, et pank ootab jätkuvaid kahjumeid ka järgmistes kvartalites.

New Yorki LibertyView Capital Management juht Rick Meckler sõnas, et vaatamata tururaskustele, peaks BofA-l olema teistest siiski lihtsam kapitali kasvatada. Siia oleks sobiv lisada asjaolu, et panga aktsia on langenud aasta algusest vähem, kui pankade indeks KBW Banks, vastavalt 22 ja 28 protsenti.

Eilse kauplemispäeva lõpuks langes aktsia 6,5 protsenti ja sulgus hinnal 32,22 dollarit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. October 2008, 12:15
Otsi:

Ava täpsem otsing