Eesti pangad: hoiuseid tuleb juurde

Mariliis Pinn 08. oktoober 2008, 08:10

Hoolimata paanikast maailma finantsturgudel
kinnitavad Eesti pangad, et hoiustajad usaldavad neid.

Swedbank oli sunnitud Rootsis tunnistama, et suured hoiustajad, kel deposiit üle 250 000 krooni (400 000 Eesti krooni), on pangast raha välja võtnud, kirjutas Nyhetsbyrån Direkt. Anonüümsust palunud ettevõtjad on tunnistanud Postimehele, et suhteliselt madala hoiuste tagatuse määra tõttu (90 protsenti 312 000 kroonist) on ka nemad Eesti suurematest pankadest hoiuseid välja võtnud ning viinud neid välispankadesse.

Samas suuremate pankade esindajad kinnitasid eile Postimehele, et pigem on hoiuste mahud viimastel nädalatel kasvanud kui kahanenud.

«Klientidel on tavapärasest rohkem küsimusi,» kommenteeris olukorda Swedbanki pressiesindaja Kristi Künnapas, «raha läheb sisse, raha läheb välja, midagi erilist ei toimu. Meil ei ole deposiitide väljavoolu.»

SEB pressiesindaja Silver Vohu kinnitas, et hoiuste mahus ega hoiustajate hulgas pole mingit muutust, Sampo pangas käib praegu juba viiendat aastat suur reklaamikampaania «Pangavahetuskuu», millega pank üritab konkurentidelt kliente üle lüüa.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. October 2008, 12:59
Otsi:

Ava täpsem otsing