Esmaspäev 24. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Vundamendi pingest mõranesid kaubanduskeskuse põrandaplaadid

08. oktoober 2008, 19:20

Kaks ja pool aastat tagasi avatud Narva
Astri keskuse hoone hallis mõranesid vundamendi pingest põrandaplaadid. Projekti
peatöövõtjaks oli AS Linnaehitus, mille emaettevõte on Eesti Ehitus.

Astri-Narva kinnisvara arendusdirektor Tarmo Kleimann teatas Põhjarannikule, et mõranenud plaadid kaubanduskeskuse hallis on tervikuna kogu hoone loomuliku vajumise tagajärg. Ühtlasi tunnistas ta, et Astri-Narva puhul, mis avati kõigest kaks ja pool aastat tagasi, on tegu ehitajate veaga.

Firma võttis Kleimanni sõnul enda kanda kohustuse kõrvaldada defekt garantii korras. "Mõranenud põrandaplaadid vahetatakse välja juba lähiajal," lubas Kleimann ning lisas: "Ekspertiis näitas, et selle tingis külm talveilm, mis ehituse ajal püsis. Vundamenti valati, kui maa oli sügavalt külmunud.“

Narva linnavalitsuse arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ameti juures tegutseva ehitusjärelevalve ja hoonete osakonna juhataja Ellen Uusküla ütles, et kui kaubanduskeskuse põrandaplaadid tõepoolest mõranesid hoone vundamendi ülepingest siis on see ehituse käigus aset leidnud suurte rikkumiste tagajärg. "Valada vundamenti, kui maa on külmunud, ei tohi," lisas Uusküla.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. October 2008, 21:42
Otsi:

Ava täpsem otsing